Galerie Foto

Ansamblul Folcloric Crasna

Înfratirea localitatilor Crasna si Saint-Florent des Bois

În perioada 17-24 august 2010, un grup de 51 de francezi din localitatea Saint-Florent des Bois, departamentul Vendée, s-a deplasat în România pentru a-i vizita pe prietenii lor din comuna Crasna. Schimburile dintre cele două localităţi datează din anul 2002, de data aceasta fiind vorba de a patra deplasare a grupului francez la Crasna.

În vederea acestei întâlniri, comunitatea din Crasna, Asiciaţia “Crasna şi Europa”, preşedinte prof. Irina Niţescu, precum şi D-nul Primar Aurel Vamvu, s-au străduit să ofere prietenilor lor un program de activităţi cât mai atractiv. Dintre acestea amintim: vizitarea şcolilor, bisericilor şi mânăstirilor din comună, a Centrului Cultural, a unor mici ferme şi a împrejurimilor comunei. S-a organizat cu această ocazie un joc demonstrativ de oină între echipa locală şi echipa campioană naţională Frontiera Tomis Constanţa.

De asemenea, au avut loc întâlniri cu D-nul Primar, cu consilierii locali şi cu responsabilii diferitor instituţii, precum şi cu D-nul consilier judeţean Puiu Diaconescu.

Evenimentul de cea mai mare importanţă care a avut loc în timpul sejurului prietenilor noştri francezi a fost oficializarea înfrăţirii celor două localităţi ce a avut loc în data de 22 august, înfrăţire care s-a oficializat şi la Saint-Florent des Bois, la data de 30 august 2008.

Comentariile sunt închise.